Terug naar het woordenboek

Het zelfherstellend of zelfhelend vermogen verwijst naar het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen en in balans te brengen.

Bij holistische geneeswijzen en energetische healing wordt verondersteld dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam nauw verbonden is met de levensenergie die door ons heen stroomt.

Deze levensenergie, ook wel bekend als qi, chi en prana is de subtiele energetische essentie die door alles in het universum stroomt.

In veel alternatieve geneeswijzen voedt en ondersteunt levensenergie de natuurlijke genezingsprocessen op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. Het wordt beschouwd al de vitale kracht die ons in staat stelt om onszelf te genezen en in evenwicht te brengen.

Denk o.a. aan: Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), Reiki, Pranic Healing, Qigong, Tai Chi Chuan, Shiatsu, Acupunctuur, Reflexologie, Craniosacraal therapie, Quantum Touch, Jin Shin Jyutsu, Healing Touch, magnetiseren, Quantum Healing en Aura healing.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt