Terug naar het woordenboek

Healing is de Engelse term voor helen. Het staat voor ‘heel worden’: het opnieuw een totaal mens worden, in evenwicht met jezelf, je sociale omgeving en de kosmos.

In spirituele context heeft healen een betekenis die verder gaat dan alleen fysieke genezing. Het omvat het herstellen van balans op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau en het bevorderen van welzijn en innerlijke groei.

Spiritueel healen verwijst naar het herstellen van energetische onevenwichtigheden, het helen van emotionele wonden, het bevorderen van spirituele groei en bewustwording en het loslaten van blokkades die de levensenergie belemmeren.

Healing is een algemeen begrip, waarmee verschillende vormen van energetisch werken kunnen worden bedoeld, zoals magnetiseren, reiki en therapeutic touch. Het is een vorm van complementaire zorg, een aanvulling op de reguliere geneeskunde. Daarnaast worden healers vaak bezocht door mensen die bezig zijn met hun persoonlijke ontwikkeling.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op BOL.COM

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt