Terug naar het woordenboek

Pranic Healing is een vorm van handoplegging gebaseerd op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het is ontwikkeld door Master Choa Kok Sui (1952-2007), een Filipijnse spirituele leraar en de oprichter van Pranic Healing en Arhatic Yoga.

Pranic Healing werkt met het principe dat er een energieveld rondom het fysieke lichaam bestaat, bekend als het ‘pranische lichaam’ of ‘bioplasmisch lichaam’. Deze levensenergie, ook wel prana genoemd, is essentieel voor het in stand houden van de gezondheid en het welzijn.

Een Pranic Healing-beoefenaar maakt gebruik van specifieke technieken om de energie te voelen, te reinigen, op te laden en te harmoniseren in het pranische lichaam.

Dit kan worden gedaan door middel van handbewegingen, zoals het scannen en balanceren van energiecentra (chakra’s), het verwijderen van energetische blokkades en het toevoegen van verse prana aan het lichaam.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt