Terug naar het woordenboek

De aura, of lichtgevend lichaam, is de naam van een onzichtbaar energieveld rond het lichaam van levende wezens en planten.

Hoewel de meningen over de aard van dit energieveld uiteenlopen, wijzen sommige onderzoeken uit dat er inderdaad een energieveld bestaat. Helderzienden kunnen aura’s waarnemen. Kirlian fotografie kan (de kleuren van) een aura vastleggen.

Volgens sommige alternatieve geneeswijzen bestaat de aura uit verschillende lagen of niveaus van energie die het fysieke lichaam omringen.

In esoterische en spirituele tradities wordt de aura beschouwd als een reflectie van iemands fysieke, emotionele, mentale en spirituele toestand. De kleuren kunnen variëren afhankelijk afhankelijk van iemands gezondheid, gemoedstoestand en energetische balans.

Veel alternatieve therapieën werken met het idee van een aura. Bijvoorbeeld: Reiki, Chakra balancing, Aura-Soma kleurentherapie, Energetische therapie, Kristaltherapie, Aromatherapie, Quantum Touch, Pranic healing en Shiatsu.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt