Terug naar het woordenboek
Quantum Healing is gebaseerd op het idee dat alles, inclusief het menselijk lichaam, bestaat uit energie die onderling is verbonden: het allesomvattende kwantumveld.

Volgens deze benadering wordt ziekte gezien als een onbalans met dit veld. Minder gebruikt is de Nederlandse term Kwantum Heling.

Quantum Healing combineert de traditionele geneeskunde en alternatieve geneeswijzen met de principes van de kwantumfysica. Deze tak van de natuurkunde bestudeert het gedrag van materie en energie op het allerkleinste niveau.

Een essentieel aspect van Quantum Healing is het geloof dat de geest een krachtig instrument is bij het natuurlijk genezingsproces. Hierdoor kan een individu actief deelnemen aan zijn eigen genezing.

Deze holistische geneeswijze richt zich niet louter op het behandelen van symptomen. Het focust zich ook op het herstellen evenwicht van het menselijk wezen, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Technieken die worden toegepast zijn onder andere meditatie, visualisatie, ademhalingstechnieken, energetische therapie en bewustzijnswerk.

Een bekende vorm van Quantum Healing is Quantum Touch.

De Amerikaan Frank Kinslow heeft veel bijgedragen aan de bekendheid van Quantum Healing over de hele wereld door middel van zijn boeken, lezingen, workshops en online cursussen.

Voor het bestaan van een kwantumveld als basis voor genezing is nog geen sluitend wetenschappelijk bewijs geleverd. Raadpleeg bij ziekte altijd eerst je huisarts.

Wat is quantum healing
Afbeelding: Pikisuperstar op Freepik.com

Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt