Terug naar het woordenboek

Jin Shin Jyutsu is een oosterse leer die uitgaat van tweemaal zesentwintig energiesloten op de energiebanen in ons lichaam. Langs deze banen stroomt de kosmische levenskracht die ons lichaam voedt. De sloten kunnen blokkeren, waardoor er plaatselijke energieverstoringen ontstaan of waardoor de hele stroom in de war raakt. In westerse termen is er dan sprake van ziekte. Bij Jin Shin Jyutsu plaatst een therapeut de vingertoppen op ‘energiesloten’ om de energiestroom van de cliënt te herstellen.

Deze duizenden jaren oude kunst gaat over het universele en aangeboren zelfhelend vermogen van de mens en werd in het begin van de vorige eeuw in Japan herontdekt door Jiro Murai, die zijn leven heeft gewijd aan het weer in herinnering brengen van deze vergeten kunst. Hij heeft er de naam Jin Shin Jyutsu aan gegeven: “de Kunst van de Schepper door de mens met mededogen”. Mary Burmeister bracht de kunst in de jaren vijftig naar de Verenigde Staten en heeft door het schrijven van enkele boeken en het geven van lezingen en cursussen aan de basis gestaan van de verspreiding van de kunst in het Westen.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt