Terug naar het woordenboek
Reiki is gebaseerd op het idee dat er een universele energie is die door alle levende wezens stroomt. Een Reiki-beoefenaar fungeert als een kanaal voor deze energie (Rei=universele en Ki=levensenergie) en kan deze doorgeven aan anderen door handoplegging. Het doel van Reiki is om balans en harmonie te herstellen in het lichaam, de geest en de ziel, waardoor genezing en welzijn worden bevorderd.

Reiki is ontstaan in Japan in de late 19e eeuw en werd ontwikkeld door Mikao Usui, een boeddhistische monnik en spirituele leraar. Usui wilde een methode vinden om genezing en spirituele groei te bevorderen. Na jaren van toewijding en studie van oude teksten onderging hij een spirituele ervaring op de berg Kurama, waar hij de Reiki-energie in zichzelf activeerde. Usui deelde zijn kennis en begon anderen op te leiden in de kunst van Reiki.

Eén van zijn studenten, Chujiro Hayashi, speelde een belangrijke rol bij het verspreiden van Reiki. Hayashi opende een Reiki-kliniek in Tokio en ontwikkelde een gestructureerd systeem voor het geven van Reiki-behandelingen. Ze begon mensen op te leiden als Reiki-beoefenaars. Haar werk leidde tot de verspreiding van Reiki over de hele wereld.

Reiki is een complementaire therapie die kan worden gebruikt in combinatie met andere medische of holistische benaderingen.

Reiki
Afbeelding: Freepik.com

Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt