Terug naar het woordenboek

Edelstenen worden vaak geassocieerd met spirituele en energetische eigenschappen. Ze worden al eeuwenlang gebruikt voor helende en spirituele doeleinden. Het idee is dat elke edelsteen zijn eigen unieke energie en eigenschappen heeft.

Hier zijn enkele manieren waarop edelstenen worden gebruikt:

Sieraden: Door edelstenen als sieraad te dragen, kun je hun energie gedurende de dag bij je dragen en profiteren van hun veronderstelde spirituele eigenschappen.

Meditatie: Edelstenen worden vaak gebruikt tijdens meditatie. Elke edelsteen wordt geassocieerd met een specifieke intentie, zoals helderheid van de geest, liefde of spirituele groei..

Energieleggingen en -behandelingen: Edelstenen worden ook gebruikt in energiewerk, zoals chakra-balancing of reiki.

Ruimtelijke energie: Edelstenen kunnen in een ruimte worden gelegd om een bepaalde sfeer te creëren, negatieve energieën te zuiveren of positieve energieën te bevorderen.

Waterinfusie: Sommige mensen leggen edelstenen in water om de energie van de steen in het water te laten overgaan. Dit wordt ook wel edelsteenwater of kristalwater genoemd. Het water wordt gedronken of wordt gebruikt voor het reinigen van het lichaam.

Dit in alfabetische volgorde de 10 meest populaire edelstenen:

Amethist

Bergkristal

Citrien

Hematiet

Lapis Lazuli

Maansteen

Rozenkwarts

Sodaliet

Tijgeroog

Turkoois


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op BOL.COM

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt