Terug naar het woordenboek

De spirituele eigenschappen van maansteen zijn vrouwelijke energie, intuïtie en emotioneel evenwicht. Maansteen behoort tot de tien meest bekende spirituele edelstenen.

Het is de edelsteen van kalmering, hoop en nieuw begin. Andere spirituele eigenschappen zijn het bevorderen van intuïtie, emotionele genezing en contact met de maanenergie. De vrouwelijk eigenschappen zijn vruchtbaarheid en cyclusveranderingen.

Maansteen heeft verschillende kleuren. De meest voorkomende is een melkachtig witte of crèmekleurige tint. Wat de steen zo bijzonder maakt, is het zachte licht (adularescentie) dat lijkt te bewegen over het oppervlak wanneer de steen wordt gedraaid. Het geeft maansteen een magische uitstraling.

In het oude India werd maansteen beschouwd als heilige steen en de steen van godinnen.

In de Griekse mythologie wordt maansteen geassocieerd met de maangodin Selene.

In het oude Rome en Byzantium werd deze edelsteen veel verwerkt in sieraden en amuletten.

Ook tegenwoordig wordt de steen gedragen als een talisman voor intuïtie, emotionele balans en het aantrekken van positieve energie.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt