Terug naar het woordenboek

Lapis lazuli wordt spiritueel beschouwd als een steen van wijsheid en innerlijke waarheid. Lapis lazuli behoort tot de tien meest bekende spirituele edelstenen.

Lapis lazuli wordt gebruikt bij het activeren van het derde oog-chakra en het stimuleren van intuïtie, helder denken en zelfbewustzijn. Lapis lazuli kan helpen bij het bevorderen van harmonie, spirituele groei en diepe meditatie. De edelsteen zou ook helpen bij het bevorderen van communicatie en het uiten van gevoelens.

Deze edelsteen heeft een diepe blauwe kleur vaak met goudkleurige of witte spikkels of strepen.

Lapis lazuli kent een rijke geschiedenis. Het werd in het oude Egypte, Mesopotamië en andere oude beschavingen beschouwd als een heilige steen.

In het oude Egypte stond lapis lazuli voor royalty en goddelijkheid. De edelsteen werd gebruikt in amuletten en graven van farao’s.

Het was ook een geliefde steen in het oude Griekenland en Rome, maar meer voor decoratieve doeleinden.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt