Terug naar het woordenboek

De spirituele eigenschappen van bergkristal zijn het versterken en zuiveren van energie, helderheid en balans en verbinding met het hogere zelf. Bergkristal behoort tot de tien meest bekende spirituele edelstenen.

Bergkristal wordt vaak beschouwd als de ‘meester genezer’ onder de edelstenen vanwege zijn helende en energetische eigenschappen. Bergkristal wordt vaak gebruikt bij meditatie.

De steen is helder met een prachtige schittering en kan natuurlijke onzuiverheden bevatten die de schoonheid en uniciteit van een exemplaar versterken. Soms komt bergkristal in andere kleuren voor, zoals roze (rozenkwarts), paars (amethist) of geel (citrine), afhankelijk van de aanwezigheid van andere mineralen.

In het oude Rome geloofde men dat bergkristal bevroren water was en noemde men het ‘krystallos’. De edelsteen werd gebruikt als amulet om boze geesten af te weren en als bescherming tegen negatieve energieën.

In het oude Egypte werd bergkristal gebruikt in amuletten, beeldjes en sieraden Het werd beschouwd als een krachtige helende steen.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt