Terug naar het woordenboek

De spirituele eigenschappen van tijgeroog zijn bescherming, moed en innerlijke kracht. Tijgeroog behoort tot de tien meest bekende spirituele edelstenen.

Tijgeroog wordt gebruikt om zelfvertrouwen, wilskracht en balans te bevorderen. Tijgeroog kan helpen bij het afweren van negatieve energieën en het bevorderen van een positieve mindset. Deze edelsteen heeft ook stabiliserende en aardende eigenschappen.

Tijgeroog heeft een karakteristieke bruine tot goudbruine kleur, vaak met strepen of vlekken die lijken op het oog van een tijger, vandaar de naam.

De steen wordt al eeuwen spiritueel gewaardeerd om zijn beschermende eigenschappen. In de oude Egyptische en Griekse samenlevingen werd de steen gebruikt als bescherming tegen het boze oog. Tijgeroog werd ook beschouwd als een steen van welvaart en geluk.

Tegenwoordig wordt tijgeroog gebruikt in sieraden en amuletten om zijn spirituele eigenschappen als kracht, moed en positiviteit.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt