Terug naar het woordenboek

Intentie is de bewuste en gerichte wil om een bepaald doel te bereiken; een krachtige innerlijke motivatie en het doelgerichte karakter van onze geest. Intentie speelt een belangrijke rol in spirituele stromingen.

De Wet van Aantrekking is stelt dat we dingen aantrekken waarop we onze aandacht, energie en intenties op richten.

En volgens de Wet van Intentie en Verlangen hebben onze intenties en diepgewortelde verlangens een krachtige invloed hebben op de realiteit die we creëren.

Intentie is meer dan alleen een verlangen of wens. Het gaat om een diepgaand gevoel van betrokkenheid, geloof en focus met bewuste keuzes en acties die in overeenstemming zijn met de intentie.

Sommigen geloven dat een diepe intentie je in een coöperatieve relatie met het universum brengt en de deur opent naar synchroniciteit. Gebeurtenissen en kansen manifesteren zich dan in lijn is met je intentie.

In veel spirituele tradities wordt gewerkt met intentie als een middel voor persoonlijke transformatie, healing en spirituele ontwikkeling.

Het idee is dat je door je intenties te verhelderen en te versterken, je kunt creëren en manifesteren wat je verlangt in jouw leven en op jouw spirituele reis.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt