Terug naar het woordenboek

Taiji Wuxigong is een Chinese methode gericht op beweging en meditatie om gezondheid en spirituele groei te bevorderen. Het is gebaseerd op de principes van Taiji (ook bekend als Tai Chi) en Qigong.

Taiji Wuxigong is ontwikkeld door Dr. Shen Hongxun, een Chinese arts en meester in de traditionele Chinese geneeskunde. Hij combineerde elementen van Taiji, Qigong en meditatie.

Wuxigong betekent ‘het cultiveren van de vijf eigenschappen’ en verwijst naar de vijf fundamentele aspecten van ons menselijk bestaan: lichaam, energie, emoties, wilskracht en geest.

Met zachte, vloeiende bewegingen, ademhalingstechnieken, meditatie en visualisatieoefeningen worden deze in balans gebracht en versterkt.

Taiji Wuxigong is gericht op het openen van de energiekanalen, het harmoniseren van de levensenergie (Qi) en het helen van de interne organen. Het besteedt ook aandacht aan ontspanning, bewuste ademhaling en het loslaten van spanning en stress.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt