Terug naar het woordenboek

Het ‘innerlijk kind’ is een psychologisch concept van de dieptepsychologie. Het symboliseert het kind deel van iemands persoonlijkheid dat is gevormd door ervaringen, emoties en herinneringen uit de kindertijd.

Het innerlijk kind kan zowel positieve als negatieve aspecten bevatten. Positieve aspecten zijn onschuld, spontaniteit, speelsheid, creativiteit en het vermogen om vreugde te ervaren.

Negatieve aspecten kunnen bestaan uit onverwerkte pijn, schuldgevoel, angst, emotionele trauma’s en belemmerende overtuigingen die in de kindertijd zijn ontstaan.

Innerlijk kind werk richt zich vaak op het helen van emotionele verwondingen uit het verleden, het omarmen van onvervulde behoeften en het bevorderen van zelfliefde en zelfacceptatie.

Door verbinding te maken met het innerlijk kind kunnen mensen diepere emotionele genezing ervaren en een gezonder gevoel van eigenwaarde ontwikkelen. Dit proces kan plaatsvinden binnen verschillende vormen van therapie en persoonlijke ontwikkeling.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt