Terug naar het woordenboek

Hypnose is een therapeutische techniek waarbij iemand in een ontspannen trance wordt gebracht om positieve veranderingen te bevorderen.

Tijdens een therapeutische hypnosesessie helpt de hypnotherapeut de cliënt om een diepe staat van ontspanning te bereiken, vergelijkbaar met meditatie.

In deze trance is de persoon ontvankelijk voor suggesties en positieve veranderingen in denkpatronen, gedrag of emoties. Het doel is om het onderbewustzijn te bereiken waar overtuigingen en gewoonten worden gevormd. Zo kunnen belemmerende overtuigingen en beperkend gedrag worden hergeprogrammeerd.

Therapeutische hypnose kan worden toegepast op verschillende gebieden, zoals het verminderen van angst en stress, het behandelen van fobieën, het overwinnen van verslavingen, het bevorderen van gewichtsverlies, het verbeteren van zelfvertrouwen, het verminderen van pijn en het verwerken van traumatische ervaringen.

Om de effectiviteit te vergroten kan hypnose ook worden gebruikt in combinatie met andere therapieën, zoals cognitieve gedragstherapie.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt