Terug naar het woordenboek

Innerlijk kind werk is een therapeutische benadering gericht op het helen en transformeren van de emotionele wonden en onvervulde behoeften die zijn ontstaan tijdens de kindertijd. Het is gebaseerd op het concept van het ‘innerlijk kind’, het symbolische deel van iemands persoonlijkheid dat is gevormd door ervaringen uit de vroege jeugd.

Het doel van innerlijk kind werk is om diepgewortelde emoties, overtuigingen en gedragspatronen die voortkomen uit de kindertijd te verkennen en te begrijpen. Door bewust contact te maken met het innerlijk kind, kunnen mensen onverwerkte pijn en trauma’s uit het verleden erkennen, omarmen en helen.

Therapeutische technieken die worden gebruikt bij innerlijk kind werk zijn visualisatie, meditatie, dialogen met het innerlijk kind, creatieve expressie en het herbeleven van ervaringen om nieuwe, helende inzichten te krijgen.

Het helingsproces streeft naar zelfacceptatie, zelfliefde en innerlijke balans. Innerlijk kind werk wordt vaak gebruikt in psychotherapie, zelfontwikkelingswerk en traumaherstel.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op BOL.COM

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt