Terug naar het woordenboek

Regressietherapie voert een persoon via trance terug in de tijd. Bij regressietherapie wordt ervan uitgegaan dat een trauma of onverwerkte en belemmerende emotie in de vroege jeugd of al voor de geboorte kan zijn ontstaan. Bijvoorbeeld door psychische problemen van de moeder tijdens de zwangerschap. Deze externe, vroege emoties kunnen van invloed zijn op de verdere ontwikkeling van een persoon.

Tijdens een sessie helpt de regressietherapeut bij de zoektocht naar de wortels van een trauma of emotie. Daarbij gaat hij ervan uit dat het onbewuste weet of de ervaring die daaraan ten grondslag ligt in de kinderjaren of zelfs daarvoor heeft plaatsgevonden. Door het herbeleven van de ervaring krijg je inzicht in wat er toen gebeurde en hoe je daar nu mee kan omgaan.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt