Terug naar het woordenboek
Intuïtie is een innerlijk gevoel van richting zonder logische redenering of bewuste overwegingen. Het is een vorm van direct weten of begrijpen die rationeel niet is te verklaren.

Intuïtie kan zich manifesteren als spontane inzichten, flitsen van inspiratie, plotselinge ingevingen of een sterk gevoel van vertrouwen in een bepaalde beslissing.

Het wordt vaak geassocieerd met een gevoel van zekerheid, alsof het antwoord of de actie vanzelf naar voren komt, zelfs zonder duidelijke reden of bewijs.

Hoewel intuïtie niet afhankelijk is van bewuste redenering kan deze wel worden gevoed door ervaring, kennis en observaties die we in ons leven hebben opgedaan. Het kan een samensmelting zijn van informatie in ons onderbewustzijn die niet op bewust niveau beschikbaar is.

Mensen vertrouwen vaak op hun intuïtie bij het nemen van beslissingen wanneer er geen duidelijke of objectieve antwoorden zijn of wanneer er tijdsdruk is.

Er bestaan ook intuïtieve therapieën.

Intuïtie (Afbeelding Freepik)

Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt