Terug naar het woordenboek

Vegetotherapie is een vorm van psychotherapie die is ontwikkeld door de Franse psychiater en psychoanalyticus Wilhelm Reich. Het richt zich op het verkennen en bevrijden van onderdrukte emoties en spanningen die in het lichaam zijn opgeslagen.

De term ‘vegeto’ verwijst naar de levensenergie die volgens Reich in het lichaam aanwezig is. Hij geloofde dat psychische spanningen en conflicten zich kunnen manifesteren als fysieke blokkades en spanningen in het lichaam. Door middel van ademhalingstechnieken, lichaamsbewustzijn en massage probeerde Reich deze spanningen los te maken en de levensenergie vrij te laten stromen.

Deze vorm van therapie is gericht op het herstellen van een gezonde balans tussen lichaam en geest, het vergroten van lichaamsbewustzijn, het verminderen van spanning en het bevorderen van emotioneel welzijn. Vegetotherapie kan nuttig zijn bij het omgaan met verschillende psychische en emotionele problemen, zoals stress, angst, depressie, trauma en relationele moeilijkheden.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt