Terug naar het woordenboek
Een trauma is een reactie op een schokkende gebeurtenis die langdurige negatieve effecten kan hebben op iemands emotionele welzijn en functioneren.

Een spirituele benadering van trauma erkent dat we als menselijke wezens niet alleen een fysiek lichaam hebben, maar ook een energetisch en spiritueel aspect. Trauma kan een impact hebben op al deze niveaus. Het kan de energetische stroming verstoren, leiden tot blokkades in het energiesysteem en de verbinding met onze ware spirituele aard belemmeren.

Gelukkig kan een trauma spiritueel ook worden gezien als een kans voor groei, transformatie en het ontwikkelen van veerkracht. Een reden om diep naar binnen te kijken (introspectie), emotionele en spirituele genezing te zoeken en verbinding te maken met de essentie van wie je werkelijk bent.

Spirituele technieken om trauma te helen en de spirituele groei te ondersteunen zijn onder meer meditatie, ademhalingsoefeningen, energetisch werk, sjamanisme, visualisatie, affirmaties en het werken met spirituele gidsen en hogere machten.

Trauma
Afbeelding: Storyset op Freepik.com

Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt