Terug naar het woordenboek
Kerstmis is een christelijk feest waarbij de geboorte van Jezus Christus, de zoon van God, wordt gevierd.

Eerste Kerstdag valt jaarlijks op 25 december. Deze dag is vastgesteld als de geboortedag van Jezus. Maar het is niet zeker dat deze overeenkomt met het exacte historische moment. De bijbel bevat wel verslagen maar deze geven geen specifieke datum aan.

De geboorte van Jezus wordt in christelijke tradities gezien als een belichaming van goddelijke liefde en mededogen. Het idee is dat God zijn zoon naar de wereld stuurde als een teken van onvoorwaardelijke liefde voor de mensheid.

Jezus wordt ook beschouwd als de Verlosser, iemand die naar de wereld kwam om de mensheid te verlossen van zonden en om spirituele verlichting te brengen.

Zijn komst zou de duisternis verdrijven. Daarom vormen kaarsen en kerstlichtjes een symbool van zijn geboorte.

In de islam wordt Jezus (bekend als Isa in het Arabisch) beschouwd als een belangrijke profeet, maar zijn geboorte wordt niet op dezelfde manier gevierd als in het christendom.

Het jodendom erkent Jezus niet als de Messias. Zijn geboorte is geen religieuze viering in de joodse traditie.

Het Bahá’í-geloof erkent Jezus als een van de Manifestaties van God maar het is niet een centrale viering in hun geloof.

Kerstmis
Afbeelding: freepik.com

Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt