Terug naar het woordenboek

Verstillen is tot innerlijke rust en kalmte komen, het vertragen van de geest om een dieper niveau van bewustzijn te ervaren.

Verstillen gaat verder dan alleen fysieke stilte. Het gaat om het kalmeren van de geest en het loslaten van de constante stroom van gedachten, zorgen en afleidingen die ons normaal gesproken bezighouden. Het gaat om het luisteren naar onze innerlijke stem, onze intuïtie en een dieper besef van verbondenheid met het grotere geheel kunnen ervaren.

In de spirituele praktijk kan het verstillen worden bereikt door meditatie, contemplatie, mindfulness, ademhalingstechnieken of andere vormen van innerlijke stilte en reflectie. Het doel is om bewust te  zijn van het moment en aandacht te  geven aan wat er in het hier en nu gebeurt.

Verstillen kan leiden tot een gevoel van innerlijke vrede, helderheid en een dieper begrip van het leven en onszelf. Het kan ons helpen om in contact te komen met onze diepere spiritualiteit en een gevoel van verbondenheid met alles om ons heen te ervaren.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt