Terug naar het woordenboek

Transpersoonlijke therapie focust zich op de spirituele aspecten van het menselijk bewustzijn. Het is een vorm van psychotherapie die verder gaat dan de traditionele persoonlijkheidsgerichte benaderingen.

In plaats van zich alleen te concentreren op problemen en symptomen, erkent transpersoonlijke therapie dat mensen een dieper zelfbewustzijn kunnen ervaren dat verder gaat dan hun individuele persoonlijkheid.

Deze therapie benadrukt de groei en ontwikkeling van de geest, ziel en bewustzijn van een individu. Het omvat ervaringen zoals spirituele doorbraken, mystieke ervaringen, zingeving, verbondenheid met anderen en het universum, autonomie en persoonlijke transformatie.

Transpersoonlijke therapie maakt gebruik van technieken zoals meditatie, visualisatie, ademwerk en lichaamswerk om cliënten te helpen toegang te krijgen tot hun diepere bewustzijn.

Het doel is om mensen te ondersteunen bij hun spirituele groei, het vinden van diepere betekenis in het leven en het ontwikkelen van een gezonde relatie met zichzelf en de wereld om hen heen.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt