Terug naar het woordenboek
Padwerk is een spirituele stroming gebaseerd op het idee dat mensen zelf verantwoordelijk zijn voor hun spirituele pad. Het is ook bekend onder de Engelse naam ‘Pathwork’.

De naam ‘Padwerk’ is bedacht door Eva Pierrakos (1915-1979), de grondlegger van deze spirituele leer- en helingsmethode. Het integreert spiritualiteit met psychologische inzichten. Het idee is dat spirituele groei hand in hand gaat met het begrijpen van emoties, gedachten en gedragspatronen.

Padwerk moedigt mensen aan om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leven, hun gevoelens en gedachten te onderzoeken, onbewuste patronen te doorbreken en persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen welzijn en groei.

Het woord ‘Werk’ in Padwerk benadrukt dat het een actief proces is met zelfonderzoek, innerlijk werk en bewuste inspanning om persoonlijke blokkades en belemmeringen te overwinnen. Het benadrukt de verantwoordelijkheid van het individu om actief deel te nemen aan dit transformatieproces.

Padwerk stelt dat elk individu een diepe spirituele kern heeft die liefde, wijsheid en kracht bevat. Het doel van Padwerk is om dit bewustzijn te vergroten en een diepere verbinding met het Zelf en anderen te ervaren.

Padwerk omvat thema’s als zelfverantwoordelijkheid, vergeving, schaduwwerk, relaties, emotionele heling en de zoektocht naar spirituele verlichting. Technieken die onder meer worden gebruikt zijn meditatie, visualisatie, zelfonderzoek en energetisch werk.

Wat is Padwerk?
Afbeelding: Freepik.com

Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt