Terug naar het woordenboek

Het begrip onderstroom verwijst naar de onbewuste en vaak verborgen aspecten van iemands gedachten, gevoelens en overtuigingen. De onderstroom is ongemerkt van invloed op iemands leven.

De onderstroom omvat onuitgesproken emoties, onbewuste overtuigingen, innerlijke conflicten, onderdrukte verlangens, onverwerkte ervaringen en andere psychologische factoren die iemand onbewust beïnvloeden. Deze aspecten zijn van invloed op iemands besluitvorming, communicatie, relaties en algemeen welzijn.

Bij therapie, coaching en counseling is het verkennen van de onderstroom belangrijk omdat dit leidt tot dieper inzicht en bewustzijn. Door bewust te worden van de onderstroom kunnen cliënten belemmerende patronen herkennen en doorbreken. Hierdoor kunnen ze zich verder ontwikkelen en persoonlijk groeien.

Coaches gebruiken verschillende technieken en benaderingen om de onderstroom te verkennen, zoals krachtige vragen stellen, reflectie, visualisatie, journaling en mindfulness.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt