Terug naar het woordenboek

Journaling is het opschrijven van gedachten, gevoelens en ervaringen in een dagboek als een middel voor zelfreflectie, emotionele verwerking en persoonlijke groei.

Bij journaling schrijven mensen vrijuit zonder zich zorgen te maken over grammatica, spelling of structuur. Het draait meer om het proces van het opschrijven van gedachten en emoties, het verkennen van ideeën, het uiten van creativiteit en het reflecteren op ervaringen.

Journaling kan verschillende doeleinden hebben, zoals het bijhouden van herinneringen, het verwerken van emoties, het verkennen van persoonlijke groei, het vastleggen van doelen en dromen, het uitdrukken van creatieve ideeën, het bijhouden van dankbaarheid en het oplossen van problemen.

Het kan ook dienen als een middel om stress te verminderen, zelfinzicht te vergroten, emotionele heling te bevorderen en een gevoel van innerlijke rust te creëren.

Er zijn verschillende benaderingen van journaling, variërend van het schrijven van vrije stromende gedachten tot het beantwoorden van gerichte vragen of het gebruiken van specifieke journalingtechnieken, zoals affirmaties, visualisatie of creatieve schrijfoefeningen.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt