Terug naar het woordenboek

Coaching is het begeleiden van individuen of groepen bij het bereiken van specifieke doelen. Coaching richt zich op het bevorderen van persoonlijke groei, het verbeteren van prestaties en het ontwikkelen van vaardigheden.

Een coach werkt samen met de cliënt om doelen te identificeren, obstakels te overwinnen en actieplannen te ontwikkelen. Ze bieden begeleiding, motivatie en feedback om de cliënt te helpen bij het nemen van gerichte stappen en het bereiken van gewenste resultaten.

Coaching kan plaatsvinden op verschillende gebieden, zoals loopbaancoaching, leiderschapscoaching, gezondheidscoaching, relatiecoaching en persoonlijke ontwikkeling. Het kan individuele sessies omvatten, groepssessies of workshops, afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van de cliënt.

Het doel van coaching is om individuen te ondersteunen bij het vergroten van zelfbewustzijn, het ontdekken van nieuwe perspectieven, het ontwikkelen van effectieve strategieën en het nemen van actie om positieve verandering te creëren.

Coaching is niet hetzelfde als counseling waarbij de vertrouwensrelatie counselor/cliënt een essentiële rol speelt.

Een coach is niet bevoegd om psychische aandoeningen te diagnosticeren en te behandelen op dezelfde manier als bijvoorbeeld een psycholoog of een psychiater


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt