Terug naar het woordenboek

Intunen is het afstemmen van je bewustzijn op een bepaalde frequentie, energie, of bron van wijsheid. Het is het verbinden met je innerlijke zelf, met anderen, met de natuur, of met het hogere bewustzijn.

Dit zijn enkele veelvoorkomende betekenissen en toepassingen van intunen:

Meditatieve afstemming: Het centreren van je geest en emoties, vaak via meditatie of ademhalingstechnieken, om een diepere verbinding met je innerlijke zelf of hogere bewustzijn te bereiken.

Afstemmen op de natuur: Het bewust verbinden met de natuurlijke wereld om een dieper begrip en harmonie met de omgeving te ervaren. Dit kan worden bereikt door te wandelen in de natuur, te mediteren in een rustige buitenomgeving, of gewoon bewust te zijn van de natuurlijke cycli om ons heen.

Intuïtief afstemmen: Het luisteren naar je intuïtie en innerlijke leiding om te begrijpen wat goed voor je is en welke keuzes je moet maken.

Afstemmen op andere mensen: Het empatisch verbinden met anderen, vaak door middel van diepgaand luisteren en openheid, om hun emoties en ervaringen beter te begrijpen.

Spirituele afstemming: Het openstellen van jezelf voor hogere bronnen van wijsheid, inspiratie of leiding, zoals het universum, het goddelijke, spirituele gidsen, of een hoger zelf.

Het proces van intunen is persoonlijk en kan variëren van persoon tot persoon. Het draait om het bewust worden van de subtiele signalen en energieën om ons heen en het cultiveren van een diepere verbinding met onszelf en de wereld om ons heen.

Het kan een waardevol instrument zijn voor spirituele groei, bewustwording en welzijn.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt