Terug naar het woordenboek

Bewegingsmeditatie is een vorm van meditatie waarbij de focus ligt op het bewust en in het moment bewegen van het lichaam. Door vertraagde en gecontroleerde bewegingen van je lichaam en bepaalde aanrakingen tijdens je bewegingen bereik je lichamelijke en geestelijke ontspanning.

Dit zorgt weer voor het behouden en verbeteren van je lichamelijke en geestelijke gezondheid. De bewegingsmeditatie vindt naar eigen behoefte plaats, soms onder begeleiding van muziek.

De meditatieve bewegingen van je lichaam activeren je zintuigen. Je onderbreekt de innerlijke gedachtenstroom en stelt je lichaam en geest open.

Bewegingsmeditatie is afkomstig uit oude oosterse tradities. Stromingen die gebruik maken van bewegingsmeditatie zijn Tai Chi Chuan en QiGong. Andere benamingen voor bewegingsmeditatie zijn dynamische meditatie, dansmetamorfose of mindfulness in beweging.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt