Terug naar het woordenboek

Antroposofie is een holistische filosofie gericht op het begrijpen van de mens als geheel, inclusief fysieke, emotionele en spirituele aspecten.

Deze spirituele wereldbeschouwing is bedacht door de Oostenrijkse filosoof en wetenschapper Rudolf Steiner (1861-1925). Het woord ‘antroposofie’ is afgeleid van het Griekse ‘anthropos’, dat ‘mens’ betekent en ‘sophia’, dat ‘wijsheid’ betekent.

Antroposofie omvat verschillende gebieden zoals onderwijs, geneeskunde, landbouw, kunst en spiritualiteit.

Rudolf Steiner was een veelzijdige denker die inzichten en ideeën deelde op diverse gebieden, zoals filosofie, wetenschap, kunst en pedagogie. Hij bedacht ook antroposofische geneeskunde, euritmie (een vorm van bewegingskunst), biologisch-dynamische landbouw en de vrije schoolbeweging.

Binnen de antroposofie wordt de mens gezien als een wezen met een lichaam, ziel en geest, en wordt er nadruk gelegd op het belang van individuele ontwikkeling en spirituele groei. Het omvat ook het idee van reïncarnatie en karma.

Antroposofie is een complexe en brede leer. Het moedigt mensen aan tot zelfreflectie, artistieke expressie, onderzoek en een dieper begrip van de mensheid en de kosmos.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt