Terug naar het woordenboek
Affirmaties zijn positieve, krachtige zinnen die bedoeld zijn om positieve veranderingen in iemands leven te bewerkstelligen. Ze worden gebruikt als een techniek om gedachten en overtuigingen te herschrijven en te versterken.

Het idee is dat herhaalde affirmaties je onderbewustzijn beïnvloeden, waardoor je negatieve denkpatronen kunt transformeren naar positieve, kracht gevende overtuigingen.

Affirmaties zijn ontworpen om te focussen op wat je wilt bereiken of manifesteren, zoals zelfvertrouwen, overvloed, gezondheid, en geluk.

Om effectief te zijn, moeten ze in de tegenwoordige tijd én positief worden geformuleerd. Affirmaties dienen te worden herhaald met geloof en intentie.

Het dagelijks herhalen van affirmaties kan helpen bij ontwikkelen van een positieve mindset en het aantrekken van gewenste veranderingen.

Affirmaties kunnen een waardevolle aanvulling zijn op meditatie, visualisatie en andere vormen van zelfontwikkeling.

Schrijfster van zelfhulpboeken Louise Hay (1926-2017) is wereldberoemd geworden om haar werk met affirmaties in haar bestseller ‘Je kunt je leven helen’ (You Can Heal Your Life).

Affirmatie Louise Hay

Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op BOL.COM

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt