Terug naar het woordenboek
Tingsha’s zijn traditionele Tibetaanse belletjes die worden gebruikt bij meditatie, genezing en rituelen. Ze zijn meestal gemaakt van een legering van metaal, zoals brons.

Volgens een oude legende komt het idee van tingsha’s oorspronkelijk van een groep monniken die op zoek waren naar een manier om hun meditaties te verdiepen en hun geest te zuiveren.

Ze experimenteerden met verschillende materialen en vormen. Hun streven was om het perfecte geluid te creëren. Deze zoektocht resulteerde in de tingsha’s zoals we die vandaag kennen.

Dat zijn twee metalen schijfjes, ofwel cimbalen, verbonden door een koordje. Ze produceren een helder geluid produceren en ze zijn vaak versierd met symbolen of mantra’s uit de Tibetaanse traditie.

Tingsha’s worden net als klankschalen traditioneel gebruikt in het Tibetaans boeddhisme en ze hebben een diepe symbolische en spirituele betekenis.

De hoge klank wordt beschouwd als zuiver en heilzaam en helpt om te focussen en de geest te kalmeren

Het geluid van tingsha’s markeert het begin en einde van een meditatiesessie, ceremonie of ritueel.

Ze worden ook gebruikt om negatieve energieën te verdrijven, harmonie en balans te herstellen. Dit kan je beschouwen als een vorm van klanktherapie.

In sommige gevallen zijn tingsha’s een onderdeel van genezingsrituelen, waarbij het geluid wordt gebruikt om blokkades in de energiestroom van het lichaam op te heffen.

Wat zijn Tingsha’s?

Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt