Terug naar het woordenboek

Bij een reading krijgt een reader ofwel paragnost informatie over een persoon, situatie of gebeurtenis door buitengewone zintuiglijke waarneming. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, waaronder tarotkaarten, kristallen bol, pendelen, handlijnkunde, astrologie, en meer.

Tijdens een spirituele reading kan de reader zich afstemmen op de energie of aura van de persoon die wordt ‘gelezen’. De bedoeling is om inzichten te verschaffen, vragen te beantwoorden, levenspaden te verkennen of emotionele heling te bieden.

De aura en chakra’s worden gevormd door karakter, ervaring en genen. De gebieden die gelezen kunnen worden, zijn onder andere jezelf, je relaties, talenten of werk. De therapeut kan in zijn adviezen verwijzen naar het verleden en het heden. Deze kennis biedt openingen voor nieuwe mogelijkheden in de toekomst. Sommige therapeuten kunnen de aura van een cliënt ook helen.

Reading is wetenschappelijk niet bewezen.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt