Terug naar het woordenboek
De kristallen bol, of glazen bol is het meest iconische en herkenbare symbool van waarzeggerij. Bewonderd door de aanhangers maar even vaak bespot door sceptici.

In de volksmond en in de media staat de kristallen bol symbool voor het bovennatuurlijke en de zoektocht naar onthullingen over wat de toekomst in petto heeft.

De oudste vermeldingen van waarzeggerij en scrying, met een kristallen bol dateren al van duizenden jaren terug, uit de Egyptische, Griekse, Romeinse en Keltische beschavingen.

In de huidige cultuur wordt de kristallen bol vaak afgebeeld als een doorschijnende, ronde bol, meestal van glas of kristal, op een standaard.

Waarzeggers kijken in de bol terwijl deze in het licht wordt gehouden. Het idee is dat het staren in het onbekende verborgen waarheden kan onthullen.

Een mogelijk verklaring van de kristallen bol is dat deze de paranormale of intuïtieve vermogens van de waarzegger versterkt. Ze beweren symbolen, beelden of visioenen te zien die zich alleen aan hen openbaren.

Of je nu gelooft in de magie van de glazen kristallen of glazen bol, het blijft een intrigerend symbool van de menselijke drang naar kennis en inzicht in het onbekende.

De kristallen bol is en blijft een onlosmakelijk onderdeel van de rijke geschiedenis van waarzeggerij en mystiek.

Kristallen of glazen bol
Afbeelding: brgfxop Freepik.com

Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt