Terug naar het woordenboek
Handlijnkunde of handlezen is het analyseren van iemands karakter en talenten via zijn of haar handen. Handlijnkunde en handlezen zijn ook bekend als chiromantie. Dit is een Griekse samentrekking van de woorden cheir (hand) en manteia (voorspellen).

In de handlijnkunde worden de lijnen op de handpalm gelezen om aspecten van iemands leven te onthullen, bijvoorbeeld over gezondheid, liefde, carrière en geluk.

De belangrijkste handlijn is de levenslijn omdat deze iets vertelt over iemands levensduur en vitaliteit. De lijn loopt vanaf de basis van de duim tot aan de pols.

Andere belangrijke lijnen zijn de hartlijn die emoties en relaties weerspiegelt, de hoofdlijn die intellectuele vermogens en denkwijze aangeeft en de lotuslijn die wordt geassocieerd met spirituele ontwikkeling en intuïtie.

Beoefenaars geloven dat de vorm en grootte van de handen, vingers en nagels ook belangrijke aanwijzingen kunnen bieden. Lange vingers worden vaak geassocieerd met creativiteit en gevoeligheid, terwijl vierkante handen worden gezien als praktisch en aards.

Er zijn geen vaste regels bij handlijnkunde. De interpretatie van de lijnen varieert per handlezer. Het is meer een combinatie van kennis, intuïtie en persoonlijke interpretatie.

Hoewel handlijnkunde niet wetenschappelijk is bewezen, is het nog altijd een populaire vorm van divinatie.

Wat is handlijnkunde Afbeelding: Freepik.com

Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt