Terug naar het woordenboek
Astrologie bestudeert de posities van hemellichamen en de invloed daarvan op het menselijk leven en gebeurtenissen op aarde. Het is een vorm van divinatie.

De bekendste vormen van astrologie zijn:

Westerse astrologie: Dit is de meest bekende vorm van astrologie en wordt veelal gebruikt in de westerse cultuur. Het maakt gebruik van de dierenriem, die is verdeeld in twaalf gelijke delen van 30 graden, en is gebaseerd op de stand van de zon op het moment van iemands geboorte. Westerse astrologie onderzoekt de invloed van planeten, zonnetekens (bijvoorbeeld Ram, Stier, Tweelingen) en huizen (sectoren van het leven) op de persoonlijkheid, relaties en gebeurtenissen.

Vedische astrologie: Ook bekend als Indiase astrologie of Jyotish, is dit een oude astrologische traditie uit India. Het is gebaseerd op de Vedische geschriften en maakt gebruik van de siderische zodiak, wat betekent dat de posities van planeten worden bepaald ten opzichte van vaste sterren. Vedische astrologie houdt rekening met het concept van karma en gebruikt geboortehoroscopen om inzicht te geven in iemands persoonlijkheid, loopbaan, gezondheid, huwelijk en spirituele ontwikkeling.

Chinese astrologie: Deze astrologische traditie is geworteld in de Chinese cultuur en filosofie. Het is gebaseerd op de Chinese kalender, die een cyclus van twaalf jaar volgt, elk geassocieerd met een dier uit de Chinese dierenriem. In tegenstelling tot de westerse astrologie, die voornamelijk gericht is op de zon, richt de Chinese astrologie zich op de maan.

Arabische en Perzische astrologie: Deze stroming heeft zijn wortels in de astrologische tradities van het oude Midden-Oosten en het Perzische rijk. Het omvat systemen zoals het systeem van Al-Biruni en het systeem van Al-Andarzaghar. Arabische astrologie houdt rekening met een breed scala aan factoren, waaronder de posities van planeten, aspecten, huizen, heerserschap en meer.

Horoscoop
Afbeelding: Freepik.com

Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt