Terug naar het woordenboek

Primal Rebirth therapie is een holistische groeitherapie die het innerlijk kind centraal stelt. Het is gebaseerd op het inzicht dat ervaringen uit het verleden belastend kunnen zijn voor je dagelijkse leven. Rebirth staat voor het inslaan van nieuwe wegen.

In onze vroege levensjaren ontstaan zowel steunende als belemmerende overtuigingen. Door terug te gaan in de tijd en de bepalende situaties te onderzoeken met de inzichten en kennis van nu, kan je rechtzetten wat er toen is misgegaan.

Bij de Primal Rebirth therapie wordt er gewerkt met primal-technieken, technieken uit de gestalttherapie en transactionele analyse, innerlijk kind werk, diverse vormen van ademtherapie en rebirthing, lichaamswerk, geleide fantasie en dergelijke.

Primal Rebirth therapie heeft zijn wortels in de humanistische psychologie en werd in de jaren 1960 en 1970 ontwikkeld door o.a. Arthur Janov. Hoewel het in die tijd veel aandacht kreeg, is het gebruik ervan in de loop der jaren afgenomen. Toch zijn er nog steeds therapeuten die deze benadering toepassen en cliënten helpen bij het verkennen van hun vroege emotionele ervaringen.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt