Terug naar het woordenboek

Ademtherapie richt zich op bewustwording en verbetering van de ademhaling om spanning te verminderen en het welzijn te bevorderen. Het wordt ook ademhalingstherapie of ademwerk genoemd.

Ademtherapie omvat vaak ademhalingstechnieken als onderdeel van de therapie.

Sommige mensen ervaren door stress, angst, trauma of slechte gewoonten een verstoorde ademhaling. Dit kan leiden tot fysieke en mentale klachten, zoals vermoeidheid, angstgevoelens, concentratieproblemen en spierspanningen.

Ademtherapie omvat verschillende technieken en oefeningen om de ademhaling te verbeteren, zoals diepe buikademhaling, bewuste ademhalingstechnieken, ademretentie en ontspanningsoefeningen..

Ademtherapie wordt meestal toegepast in combinatie met andere therapieën, zoals fysiotherapie, yoga, Mensendieck en logopedie. De cliënt wordt geleerd om zijn ademhaling te reguleren. Ademtherapie wordt ook vaak gecombineerd met meditatie.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt