Terug naar het woordenboek

Rebirthing betekent opnieuw geboren worden. Met dit psychologische proces worden onverwerkte gebeurtenissen, emoties en angsten uit het verleden opgezocht, herbeleefd en uiteindelijk geaccepteerd. Ademhalingstechnieken of soms een bad met warm water laten de cliënt de periode vóór de geboorte, de geboorte zelf en de periode daarna opnieuw beleven.

Rebirthing gaat ervan uit dat onverwerkte vroege emoties zich vastzetten in je lichaam. De blokkades die hierdoor ontstaan, kunnen de basis vormen voor huidige problemen. Door de gevoelens van toen opnieuw te beleven, met de kennis van nu, leer je ze te accepteren. Rebirthing kan onder andere leiden tot innerlijke vrede, helderheid van geest, een verbeterde relatie met jezelf en anderen, en het ombuigen van negatieve patronen in een positieve levenswijze.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt