Terug naar het woordenboek

De levensboom komt voor in verschillende spirituele stromingen en kent verschillende betekenissen. Dit zijn er enkele:

Kabbalah: In de Joodse mystieke traditie van de Kabbalah symboliseert de levensboom, ook wel de ‘Kabbalistische Levensboom’ genoemd, de goddelijke structuur van het universum en de kosmische energieën..

Noordse mythologie: In de Noordse mythologie wordt de levensboom Yggdrasil genoemd. Het is een enorme boom die het universum verbindt en verschillende rijken omvat, waaronder de wereld van de goden, mensen en de onderwereld.

Inheemse tradities: Veel inheemse culturen hebben hun eigen interpretaties van de levensboom. De boom wordt vaak gezien als een heilige verbinding tussen de aarde en de hemel.

Bodhiboom: Een heilige boom in het boeddhisme, onder welke Gautama Boeddha verlichting bereikte. De Bodhiboom vertegenwoordigt het pad naar bevrijding van het lijden en het bereiken van het hoogste spirituele inzicht.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt