Terug naar het woordenboek

Kleurentherapie is een alternatieve geneeswijze die kleuren en licht gebruikt om gezondheid te bevorderen. Het idee achter kleurentherapie is dat verschillende kleuren bepaalde energetische eigenschappen hebben die invloed hebben op het welzijn. Kleurentherapie is ook bekend als chromotherapie.

De basisprincipes van kleurentherapie zijn:

Kleurassociaties: Elk kleur heeft zijn eigen betekenissen en associaties. Bijvoorbeeld, rood kan worden geassocieerd met energie, passie en vitaliteit, en blauw geassocieerd kan worden met kalmte, communicatie en intuïtie. Kleuren worden vaak gekoppeld aan bepaalde eigenschappen en emoties.

Energie en Trillingen: Kleuren zijn verschillende frequenties van licht. Volgens kleurentherapie kunnen deze frequenties een impact hebben op het energetische veld van een persoon, zoals de aura. Deze gedachte is de basis van kleurenresonantie therapie.

Gebruik van Kleur: Kleurentherapie kan op verschillende manieren worden toegepast. Een veelvoorkomende methode is het blootstellen van een persoon aan specifieke kleuren via gekleurde lampen, kristallen, kleding, gekleurde omgevingen of visualisatie. Er wordt ook gebruik gemaakt van kleurrijk voedsel, edelstenen of gekleurde vloeistoffen (aura-soma kleurentherapie).

Hoewel kleurentherapie al duizenden jaren wordt toegepast in verschillende culturen, is de effectiviteit ervan niet wetenschappelijk is bewezen.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt