Terug naar het woordenboek

Aura-Soma kleurentherapie is een alternatieve therapie die gebruikmaakt van kleurrijke oliën, bekend als ‘Equilibrium flessen’. Het is een holistische benadering van gezondheid en welzijn, ontwikkeld door Vicky Wall, een Engelse apotheker en visionair, in de jaren tachtig van de vorige eeuw.

Aura-Soma kleurentherapie combineert elementen van kleurentherapie, aromatherapie, kristaltherapie en energetische heling. De Equilibrium flessen bestaan uit twee verschillende lagen vloeistof: een gekleurde olielaag en een waterige laag met plantenextracten, kristallen en edelstenen.

Elke kleurencombinatie heeft een specifieke betekenis en wordt geassocieerd met verschillende emotionele, mentale en spirituele aspecten. Tijdens een Aura-Soma consult zal een beoefenaar je vragen om intuïtief een aantal flessen te kiezen die je het meest aanspreken.

Het idee is dat de kleuren van de gekozen Equilibrium flessen resoneren met de aura van een persoon. Wanneer iemand intuïtief een fles kiest, wordt dit gezien als een reflectie van de huidige toestand en innerlijke behoeften. De therapeut adviseert je vervolgens welke oliën je kunt gebruiken om je welzijn te bevorderen.

Het doel van Aura-Soma is om harmonie, balans en bewustwording te bevorderen, evenals persoonlijke groei en transformatie.

Aura-Soma kleurentherapie is een complementaire therapie en geen vervanging voor medische behandeling of advies van een gekwalificeerde zorgverlener.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt