Terug naar het woordenboek

In de esoterie verwijst Ka naar de oude Egyptische mythologie. Het woord Ka komt van het Oud-Egyptische woord ‘K’, wat leven of levenskracht” betekent. Het wordt vaak geassocieerd met de ziel of het spirituele aspect van een individu. Volgens de oude Egyptische overtuigingen had elk individu verschillende aspecten van de ziel, en de Ka werd beschouwd als een van die aspecten. Het werd gezien als de vitale spirituele kracht die een persoonlijkheid en individualiteit mogelijk maakte.

De Ka werd vaak afgebeeld als een paar handen die naar boven waren gericht en werd geassocieerd met de levensenergie die het individu in staat stelde te ademen, te bewegen en te handelen. Het werd gezien als een soort dubbelganger van het fysieke lichaam, een spirituele entiteit die nauw verbonden was met de persoon tijdens het aardse leven.

In de esoterische interpretaties van de Ka wordt het vaak beschouwd als een aspect van het hogere zelf of de goddelijke vonk die in elk individu aanwezig is. Het vertegenwoordigt het spirituele potentieel en de innerlijke kracht die iemand kan cultiveren om zijn of haar levensdoel te vervullen en spirituele groei te bereiken.

De Ka wordt soms ook geassocieerd met het concept van Ka-kracht, wat verwijst naar de magische energie of kracht die kan worden opgewekt en gebruikt in esoterische praktijken zoals rituelen, meditatie of magie.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt