Terug naar het woordenboek

Esoterie (Grieks voor ‘het verborgene’) is een ruim begrip met velerlei interpretaties. De esoterische leer stelt dat er meer op aarde is dan we kunnen verklaren middels de bestaande natuurwetten.

De meeste esoterische stromingen gaan uit van een universele, kosmische energie waardoor alle gebeurtenissen op aarde worden bepaald. Sommigen geloven zelfs dat er één grote collectieve waarheid bestaat, het Akasha Veld, waarin alles vastligt wat gebeurt en is gebeurd. Volgens deze visie gebeurt niets zonder reden.

Esoterie omvat verschillende aspecten, zoals spirituele filosofieën, mystiek, occultisme en alternatieve geneeswijzen. Het kan betrekking hebben op onderwerpen als spirituele groei, persoonlijke transformatie, symboliek, kosmologie en energetische processen.

Esoterische tradities en praktijken zijn vaak gericht op het verkennen van de innerlijke wereld, het ontdekken van diepere niveaus van bewustzijn en het streven naar spirituele verlichting.

Esoterische kennis wordt overgedragen via mondelinge overlevering, symbolische systemen, rituelen en inwijdingen. Het vereist vaak een bepaalde mate van toewijding, studie en persoonlijke ervaring om deze kennis te begrijpen en toe te passen.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt