Terug naar het woordenboek

Een Cursus in Wonderen (A Course in Miracles) is een invloedrijk spiritueel boek, geschreven door Helen Schucman. Naar haar zeggen is ze hiertoe aangezet door Jezus van Nazareth die in een visioen aan haar verscheen en haar de tekst heeft geciteerd.

William Thetford, een collega en medewerker aan de Columbia University in New York, werkte ook mee aan het boek. Het werk werd voor het eerst gepubliceerd in 1976 en is sindsdien een invloedrijk en veelgelezen boek op het gebied van spiritualiteit en persoonlijke groei.

Het boek en de cursus hanteren een christelijk begrippenkader, maar vullen deze op eigen wijze in. Geloof in God of Jezus is daarom voor de cursus niet noodzakelijk.

Een Cursus in Wonderen bevat een tekstboek, werkboek en een handleiding voor leraren. De cursus leidt de lezer naar innerlijke vrede en naar hoe de mens vanuit een nieuw perspectief naar de wereld kan kijken. De kern is dat door los te komen van het ego, een toestand van innerlijke vrede wordt bereikt.

Een Cursus in Wonderen combineert elementen uit het christendom, het boeddhisme en andere spirituele tradities, maar het presenteert zijn leringen op een unieke en soms uitdagende manier. Het benadrukt de kracht van vergeving, het loslaten van het ego en het erkennen van de eenheid van alles.

Het boek heeft een grote invloed gehad op de spirituele gemeenschap en het heeft vele volgers en studiegroepen over de gehele wereld.

Attitudinal Healing is gebaseerd op een Cursus in Wonderen.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt