Terug naar het woordenboek

Attitudinal Healing richt zich op veranderen van je houding (attitude) tegenover negatieve gevoelens en gebeurtenissen.

Het stimuleert het herkaderen van onze denkwijzen en het veranderen van onze perceptie van situaties. Het doel is om zo vanuit een liefdevolle en positieve mindset te leven.

Attitudinal Healing, ook wel bekend als Attitudinal Healing Education, is ontwikkeld door Dr. Jerry Jampolsky in de jaren zeventig van de vorige eeuw.

Het idee is sterk geïnspireerd door het boek Een Cursus in Wonderen (A Course in Miracles), geschreven door Helen Schucman, een Amerikaanse psycholoog en onderzoeker, samen met William Thetford, een collega en medewerker aan de Columbia University in New York.

De kerngedachte van Attitudinal Healing is dat liefde en vergeving de basis vormen voor emotionele genezing en het overwinnen van negatieve emoties, zoals angst, woede en wrok.

Het benadrukt het belang van het loslaten van angstige en negatieve overtuigingen, en het cultiveren van liefde, mededogen en acceptatie voor onszelf en anderen.

De organisatie Attitudinal Healing International (AHI) ondersteunt en verbindt centra en gemeenschappen voor Attitudinal Healing over de hele wereld . Deze centra bieden vaak workshops, trainingen, groepssessies en andere programma’s die zijn gebaseerd op de principes van Attitudinal Healing.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt