Terug naar het woordenboek

Chakra healing is een therapeutische benadering die gericht is op het in balans brengen en revitaliseren van de chakra’s in het energetische systeem van het lichaam. Chakra’s worden beschouwd als draaiende energiecentra die verbonden zijn met verschillende aspecten van ons fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn.

Volgens de traditionele Indiase geneeskunde Ayurveda zijn er zeven belangrijke chakra’s die zich langs de wervelkolom bevinden, vanaf de basis van de ruggengraat tot aan de kruin van het hoofd.

Elke chakra wordt geassocieerd met specifieke eigenschappen, kleuren, elementen en organen in het lichaam. Wanneer de chakra’s in balans zijn, wordt aangenomen dat de energie vrij kan stromen, wat leidt tot een gevoel van welzijn en harmonie.

Chakra healing omvat verschillende technieken om de chakra’s in balans te brengen. Enkele veelvoorkomende methoden zijn: meditatie, ademhalingstechnieken, energetische therapie, kristaltherapie en klanktherapie.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op BOL.COM

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt