Terug naar het woordenboek

Kristaltherapie is een alternatieve geneeswijze die gebruikmaakt van kristallen en edelstenen. Het is ook bekend onder de Engelse benaming crystal healing. Het idee achter kristaltherapie is dat kristallen een energetische trilling hebben die kan afstemmen op de energievelden van het lichaam.

Tijdens een sessie plaatst de therapeut specifieke kristallen op of rondom het lichaam van de cliënt. De keuze van de kristallen is gebaseerd op hun specifieke eigenschappen en de behoeften van de persoon. De therapeut kan ook kristallen gebruiken om energie te sturen door middel van handoplegging, waarbij de kristallen worden gehouden of bewogen boven de energiecentra van het lichaam, zoals de chakra’s.

Aanhangers van kristaltherapie geloven dat kristallen helende energie uitstralen. Zo kunnen ze energieblokkades in het lichaam oplossen en de energiestroom herstellen. Elk type kristal wordt verondersteld verschillende eigenschappen en genezende eigenschappen te hebben.

Hoewel kristaltherapie door veel mensen als waardevol wordt ervaren, is er (nog) geen wetenschappelijk bewijs.

Veel gebruikte edelstenen zijn: amethist, rozenkwarts, citrien, seleniet en labradoriet.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt