Terug naar het woordenboek

Tijdens een bloemenseance probeert een medium of helderziende contact te maken met overledenen door middel van bloemen. De bloemen worden gebruikt als een symbolisch middel om boodschappen en energieën van de geestenwereld over te brengen.

De deelnemers verzamelen zich rond een bloemenaltaar en richten hun intentie op het mogelijk maken van communicatie met degenen die zijn heengegaan. De mediums kunnen de bloemen gebruiken om hun gevoeligheid te versterken en signalen op te vangen van de spirituele wereld.

Deze signalen kunnen bestaan uit geuren, kleuren, vormen of subtiele bewegingen van de bloemen.

Bloemenseances zijn bedoeld om troost, heling en spirituele begeleiding te bieden aan degenen die rouwen om het verlies van een geliefde. Ze kunnen ook dienen als een manier om te erkennen dat er meer is tussen hemel en aarde dan wat we met onze zintuigen kunnen waarnemen.

Het is belangrijk om een bloemenseance met een open geest te benaderen en te onthouden dat de interpretatie van de symbolen en boodschappen subjectief kan zijn. Wetenschappelijk is deze werkwijze niet onderbouwd.

Er bestaat ook bloemenpsychometrie.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt